Winna

torstai 10. lokakuuta 2013

Tilannetietoja

Treenailut on sujunut vanhaan malliin. Tänään käytiin kuitenkin isojen koirien treeneissä ja saatiin sieltä läjäpäinä vinkkejä.

Sivulle siirtymisessä minun pitäisi vain ruveta enemmän luottamaan koiraan ja pienentää käsimerkkiä entisestään. Winna on viime aikoina ruvennut aika helposti painautumaan jalkaa vastaan ja mietittiin sitten sitä voiko se siirtyä lonkalla istumiseksi. Vielä ei kuitenkaan ollut syytä huolestua sen enempää.  Sama juttu seuraamisen kanssa, pitäisi ruveta hankaloittamaan liikettä. Välillä pitää nykäistä kättä hitusen ylöspäin, jotta koira oppisi seuraamaan vähän ilman kättäkin. Syömistä olen vähän jo rajoittanut, kun välillä W onnistuu hotkaisemaan suurimman osan naksuista kitusiinsa jo ennen kuin lähdetään liikkeelle. Varsinainen liike tehdäänkin sitten niin että Winna yrittää vaan kielellä kurkotella naksuja. Koira on siis jo oppinut mitä tähän asti olen opettanut, mutta valitettavasti tuntuu että ohjaaja raahaa perässä eikä ole itse vielä ehtinyt omaksua omia metodejaan kun pitäisi jo siirtyä eteenpäin.

Leikkiminen on ollut meillä ehkä isoin ongelma tällä viikolla. Wn mielestä on tosi kiva saada lelu, mutta se mieluummin järsii sitä yksin kun ryhtyy riehumaan minun kanssa. Tässä tultiin siihen tulokseen, että ryhdyn leikittämään kahdella lelulla. Heitän toisen lelun ja koiran olisi tarkoitus kiikuttaa sitä minulle päin jonka jälkeen viskaan toisen lelun. Tarkoituksena olisi että W hylkäisi suussa olevan lelun jonka jälkeen noukkisin sen ja taas heittäisin sen menemään kun W tulee kohti. Eli pidetään yllä tekemisen meininkiä. 


Jälkeä Winna on tehnyt tasaisen hyvin. Se jaksaa haistella kaikki askeleet muutamia hairahduksia lukuun ottamatta. Sen uusi keksintö kyllä on, että siltä jäljeltä voi poiketa eikä koira vielä oikein tajua miten sille pitää palata. Tähän asti olen nykäissyt sen takaisin ja käskenyt olemaan tarkkana, mutta mietin missä välissä pitää vain antaa sen itse korjata virheensä.

Näillä siis eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti